Salut.

Voi vorbi azi despre prieteni si „prieteni” .

Ce este un prieten ? 

Dupa parerea mea, prieten e cel care iti intinde mana si te ridica atunci cand ai cazut.. care te asculta si incearca sa te ajute cum poate. 

Dar, din pacateexista foarte multi prieteni falsi care doar ascund un interes.. Chiar daca esti prieten de mic copil cu el, se poate schimba, toti ne schimbam, in bine sau in rau.

NU CERSI PRIETENIA CELUI CARE NU ARE TIMP PENTRU TINE, CELUI CARE SE GANDESTE DOAR LA EL!

Am facut greseala sa fac asta.. si…. am suferit.

Pot spune ca am doar un prieten in care am incredere complet, pe care ma pot baza mereu, pe care il pot suna oricand, gata sa ma asculte si sa-mi redea zambetul.

Oamenii nu mai sunt oameni. Majoritarea au doar un interes ascuns.

Nu fi prieten cu cel care nu te suna, nu-ti trimite mesaje, ce te cauta doar cand are nevoie..

O sa va povestesc cum am fost „tradat” de un prieten pe care il cunosteam de 6 ani..

 

      Sunt programator, imi place foarte mult IT-ul si asta vreau sa fac toata viata.

Prin vara am inceput sa fac tot mai multi bani. Mi-am luat un pc mai bun.. si prin noiembrie am zis sa fiu bun, sa ajut un vechi „prieten”, avea un pc destul de invechit. I-am zis sa ii iau eu un laptop, nu conteaza suma. Am facut-o pentru ca-mi place sa ajut, sunt un om care ajuta foarte mult pana cand bunatatea mea „e luata de prost”. Dupa ce i-am luat laptop-ul m-am bucurat, era fericit. Dupa cateva saptamani a inceput sa se schimbe, simteam ca vorbesc cu un strain. Prin ianuarie am vrut sa cumpar eu ceva si eu nu prea mai aveam bani, acel ceva costa 100 de euro, l-am rugat sa ma ajute cu 50 de euro ca sa pot sa cumpar acel ceva, el mi-a raspuns „E inutil”;”Nu pot sa te ajut”, m-am suparat rau pe el fiindca nu a vrut sa ma ajute din „propria initiativa” ( M-am suparat fiindca inainte ii dadusem inca cativa bani ca sa-si cumpere si niste periferice mai ok  si el nu a putut sa ma ajute cu o „suma mica” din perspectiva mea si a lui ) . Nu zic ca nu m-a ajutat, da, inainte m-a ajutat cu multe lucruri, dar „azi” e altfel, nu mai e acelasi om.  Pana la urma mi-a dat doar ca sa „traga de prietenie” ( really ? ) . A vazut balanta mea si aveam in jur de 200 de euro , 100 de euro pentru acel lucru si restul pentru a-mi ajuta parintii cu facturile. Pentru asta sunt un fals si bineinteles nu m-a crezut, din perspectiva lui am profitat de el si probabil inca crede ca mint. Am inceput sa nu mai vorbim sau daca vorbeam , vorbeam rar.

M-am impacat cu el din cauza unui alt „prieten” . Pe atunci vorbeam cu el pe Discord si lucram la un program , el a filmat cand dadeam scroll prin codul sursa si mi-a furat toata „munca” . El sustinand ca a vrut sa faca o farsa „furandu-mi munca” ca mi-a intrat in pc. ( Stiu , gluma de copil mic. Mai mult ca sigur o scuza rapida ca sa fie el „victima” ) . Sincer, nici eu nu voiam sa ii dau programul, totusi era munca mea si trebuie sa-mi respecte decizia nu sa-mi fure toata munca .

Asta a  fost picatura care a umplut paharul. Am decis sa nu mai vorbesc deloc cu el. Si intr-o zi am zis sa-mi iau la revedere si a inceput sa-si bata joc fiindca sufar de anxietate. In momentul ala , am sters toate conversatile cu el, numarul si chestii  legate de el. I-am dat block peste tot si nu vreau sa mai aud vreodata de el.

 

Daca as spune ca nu mi-ar fi dor, as mintii. Imi este dor cateodata dar „stiu ca nu mai este el”. Cred ca este si normal sa-mi fie dor , totusi am fost prieteni ceva timp pana cand s-a schimbat.